torsdag 27. desember 2007

Julegave til svigerinna mi - hjemmestrikket genser!

Her er nok en hjemmelaget julegave, det ble mange av dem i år...

Jeg strikket denne genseren i naturhvit til meg selv, men så etter hvert at den ble alt for liten, så da ble det julegave til svigerinna mi i steden for og den passet visst fint til henne!


Jeg fulgte oppskrift fra Drops Design, nummer 61-14, men brukte kun en farge (naturhvit) og et helt annet garn enn det som stod i oppskriften. Noe som tydeligvis påvirket størrelsen på genseren i forhold til hva som stod oppgitt. Jeg brukte Viking superwash garn i naturhvitt. Slik ble det endelige resultatet:

Her er årets hjemmelagde julegave til mamma!

Da er det romjul og julefreden har senket seg over huset... Vi har hatt noen kjempekoselig høytidsdager her hjemme med besøk av vår nærmeste familie. Det ble vellykket på all måter og både ribbe og pinnekjøtt ble svært så godt!

Her er bilde av en av årets hjemmelagde julgaver til mamma (hun fikk i tillegg en flott årskalender pyntet med bilder av hele familien), det ble et stilig armbånd i sort, hvitt og sølv som matcher smykket og øredobbene hun fikk til bursdagen:

onsdag 12. desember 2007

Endelig en gave jeg kan vise fram!!

Hei igjen. Nå nærmer jula seg med stormskritt og jeg er helt ferdig med alle julegaver nå, også de hjemmelagde :-)
Her er en gave jeg har laget som jeg kan vise frem da jeg ikke røper hvem den er til...
Jeg kjøpte ferdige smykkekommoder i trefiner hos CCHobby. Jeg har malt denne med hobbylakk i sort og hvitt og dekt hele kommoden med stripete servietter i sort-hvitt. Synes det ble ganske så elegant! Har også lagt et mykt lilla stoff i bunnen av hver skuff slik at man greit kan oppbevare smykker i dem. Og her er resultatet:

mandag 3. desember 2007

Hjemmelagde serviettringer til jul!

Hei igjen.
Nå er det flere uker siden siste innlegg, men tro ikke at det ikke har blitt produsert ting imens...

Jeg har blitt helt ferdig med genseren jeg begynte på i august, dette blir en julegave til svigerinna mi så jeg kan ikke legge ut bildet av den ennå. Jeg har også laget noen flere fine julegaver selv, noen smykker, en smykkekommode og noen kalendere så kan ikke legge ut bildet av disse heller ennå!

Har nettopp startet på å lage serviettringer til jul med perler i rødt og sølv tvunnet rundt en ring av kraftig sølvtråd, er ferdig med en så langt, og kommet i gang med de neste to. Tok lengre tid enn jeg trodde, men veldig enkelt å lage faktisk! Håper bare alle 6 blir ferdige til jul...