tirsdag 21. april 2009

Luer til kreftavdelingen på SUS!

Jeg har meldt meg på nok en along på Hobbyboden, og denne synes jeg det er kjempekoselig å være med på. Det går ut på å strikke luer til kreftsyke ved kreftavdelingen på Stavanger Universitetssykehus :-) Kjempflott initiativ av Virtuella på Hobbyboden!

Jeg valgte et av mønstrene som hun foreslo der, som heter Odessa. Mønsteret finnes her på Ravelry (kun på engelsk): Odessa hat.
Jeg valgte å strikke uten påtredde perler, og heller pynte med påsydde perler midt foran på luene. Det ble en lue i damestørrelse og en lue i stor pike størrelse. Jeg brukte garnet Mamsell i fargen hvit som er i akryl, som ikke klør og varmer godt.

Luene skal sendes til Virtuella i morgen, og hun har laget en egen blogg hvor man kan se alle luene som er mottatt: Luer til huer på SUS.








Sjal i Kid Silk garn - under arbeid...

Her kommer en liten oppdatering på den andre mars-oppgaven fra hals/skjerfalongen på Hobbyboden (som også strekker seg til april). Det er et flott sjal med en del hullmønster i som skal strikkes med Kid Silk garn fra Drops design! Det går ca. 2.5 nøster à 50 gram til hele sjalet, men jeg valgte å strikke 3 mønster-rapporter istedenfor 4 som stod i oppskriften, så jeg klarer meg med akkurat 2 nøster. Jeg valgte en tåkegrå farge da den passer til de fleste andre farger. Garnet er herlig og mykt å ta på, men et slit å strikke med. Jeg gikk over til bambuspinner etterhvert, men det hjalp bare litt.
Jeg brukte vel omtrent hele mars måned på komme halvveis med sjalet og er her noen bilder av arbeidet så langt:


Uglevotter (som matcher uglehalsen min)!

Da kan jeg endelig vise fram hva jeg strikket på i årets påskeferie. Det tok litt tid før jeg fikk festet tråder og sydd på perleøyne på uglene (litt kjedelig, så det blir alltid utsatt i det lengste...).
De er strikket i samme garn (Orinoco fra Panduro - mykt garn i acryl) som uglehalsen jeg har vist her tidligere (som jo var marsoppgave i hals/skjerfalongen på Hobbyboden), men på pinnenr. 3.5 så det skulle matche oppskriften jeg fant for uglevottene. Den var på engelsk, så jeg oversatte like godt hele greia for jeg startet med selve strikkingen (det ble så mye enklere da).
Her er bilder av vottene mine (de blir nok ikke brukt før neste vinter nå da det endelig er vår!):

mandag 6. april 2009

Ny påskepynt til hytta!

Da er det påskeferie her hjemme hos oss, og vi nyter noen rolige dager hjemme før vi drar opp til familiehytta i Trøndelag den siste delen av påska med hele min familie. I den anledning har jeg laget litt ny påskepynt til hytta som jeg skal gi til mamma når vi kommer opp dit :-)

Det ble noen selvmalte og dekorerte ornamentsegg, samt et sett med selvsydd og dekorert høne- og hanepar. Alt er kjøpt på Panduro.

Ble veldig fornøyd med sluttresultatet selv og håper mamma blir like fornøyd!