lørdag 30. januar 2010

Heksagon lappeteppe i startgropa!

Jeg ble så inspirert av innlegget på Felisi sin blogg hvor hun viser fram et vakkert heksagon lappeteppe hun jobber på. Jeg fant der en link til originaloppskriften samt et tips til hvordan man kan hekle sammen flere lapper underveis. Da slipper man masse sammensying av lapper etterpå.
Dere finner flere detaljer på dette innlegget hos Felisi :-)

Jeg brukte litt tid på å velge farger på mitt heksagonteppe. Det ble til slutt mørk grå, lys grå, mørk lilla og naturhvit. Jeg er akkurat i gang, så jeg har rukket 9 lapper hittil. De er alle sammen heklet sammen og alle tråder er festet (ja, det lønner seg å feste de underveis har jeg hørt... fnis...).

Her er bilder av lappene mine:

onsdag 27. januar 2010

Smykkekommode til 6-åring

Eldstedatteren til en av min gode hobbyvenninner fyller 6 år på lørdagen. Hun er nok veldig klar for å begynne på skolen snart :-)

Jeg har dekorert en smykkekommode til henne som er lagd av trefiner. Den har fått et tykt strøk med lilla hobbylakk på selve rammen, og er dekorert med retromønstret serviettdecoupage som matcher i lilla og grønt. Tror nok mottakeren vil sette pris på den, hun har sikkert noen smykker å putte opp i den også...

Her er bilder av herligheten (fikk lyst på en slik selv, jeg!):


Pulsvarmere til en god venninne

Jeg har strikket endel av de flotte pulsvarrmerene fra før av. Oppskriften er hentet fra Hobbyugla som har laget sin egen versjon av pulsvarmere fra Drops Design. De er kjempefine og kjappe å få ferdig! Jeg bruker alltid tynn alpakka fra Drops design.

Jeg laget et par sorte med blå kant til en god venninne av meg, men det viste seg at de ble for trange så de ble gitt videre til min svigerinne :-)
Nå har jeg endelig fått ferdig et par til min gode venninne som er litt større, så da burde de passe. Denne gangen ble det sort med blågrønn kant. Håper de vil falle i smak!


søndag 24. januar 2010

Bursdagskort til en god venninne

En av mine beste venninner fyller straks 50 år, og vi hadde en flott feiring hjemme hos henne i går med jentefest. Det var godt selskap, masse humor og nydelig mat :-)
Jeg lagde da en fint bursdagskort til henne som hun fikk overrakt sammen med gavene fra oss:


Hemmelig venn pakke!

Jeg har igjen meldt meg på hemmelig venn på Hobbyboden. Det er alltid koselig å få en overraskende pakke i posten, og koselig å sette sammen en pakke til en annen hobbyentusiast.

Denne gangen fikk jeg en fin pakke fra min hemmelige venn i januar som var krøllemikkel. Det var to nøster med tynt alpakkagarn fra Sandnes i brunt og en stor pose med skogsbærte i løsvekt.
Tusen takk til krøllemikkel for flott pakke :-)


fredag 15. januar 2010

Maskemarkører

Da har jeg meldt meg på Hemmelig Venn på Hobbyboden i januar også.
Koselig å få spennende pakke i posten, og å sette sammen en pakke til noen andre :-)

Jeg har sendt avgårde pakke til min hemmelige venn i dag. Den bestod av to ulike stoffer, et garnnøste, mørk sjokolade og hjemmelagde maskemarkører. Ble veldig fornøyd med markørene denne gangen, men så brukte jeg litt mer tid på å planlegge og feste alt skikkelig!

Her er bilder av markørene (to stykker for å tre på pinnen og to stykker for å feste i en maske):






Verdens største veske?

Nå er det vel en uke siden sist jeg skrev noe her, og den uka har gått med til jobb, trening og strikking av veske.

Jeg var så heldig å få fint garn og oppskrift i julegave fra Hobbysjel. Det samme fikk Hobbyugla, så nå skal vi samstrikke den samme veska. Spennende!

Jeg har da strikket på denne hele uka og er omtrent ferdig med all strikkinga. Da gjenstår bare litt av hanken, feste tråder, sy sammen veska og tove den i vaskemaskin. Synes den blir litt stilig med det svarte Iglo-garnet jeg fikk fra Hobbysjel og pelsgarn fra eget lager :-)

Fikk i hvert fall nok garn i julegave da jeg har halvparten av garnet igjen! Skal nok finne noe å bruke det på...


Her er bilder av kjempeveska før toving i maskin:




onsdag 6. januar 2010

Strikket guttevest til nevøen min!

En av nevøene mine har bursdag nå i starten av januar, han fyller da 2 år. Han er en storvokst liten kar som allerede bruker str. 3 år, så da jeg skulle strikke en vest til han så ble det i str. 3-4 år :-)

Jeg fant en flott gratis oppskrift på nettet med fine fletter som ligger her: Cable Vest.
Jeg kjøpte inn garn i romjula og startet strikkinga da. Ble helt ferdig sist søndag, så det gikk rimelig kjapt!
Garnet var flott å strikke med, det er Eco Bomull fra M&K (kjøpt på Panduro) som finnes i 50 grams nøster.
Jeg valgte svart som hovedfarge med naturhvite border. Det gikk med ca. 3 nøster svart og ca. 1/2 nøste naturhvitt.

Her er bilder av den ferdige vesten (er litt vanskelig å se de langsgående flettene på svart garn...), og mitt aller første magebånd (skrevet ut på skriveren):