onsdag 17. oktober 2012

Ferdigblokket Shawlette

Da har jeg endelig fått skylt opp og blokket mitt Peacock Shawlette. Jeg brukte madrassen på gjestesenga for å blokke og det fungerte fint!
Det er forøvrig første gang jeg har blokket noe strikketøy, har alltid holdt meg unna oppskrifter som krever blokking tidligere... Men når man ser hvor enkelt det egentlig er så blir det nok mer blokking på meg framover ;-)

Her er bildet av det blokkede sjalet:



mandag 8. oktober 2012

Peacock Shawlette ferdig!

Da ble jeg til slutt ferdig med mitt Peacock Shawlette etter at jeg fikk akkurat for lite garn med ett nøste av Tulliball Råll Kranglefant. Heldigvis fikk jeg assistanse fra en av damene som lager Tulliball-garnet, og hun fikk lagd opp et nytt nøste som passet ganske så bra slik at sjalet ble helt ferdig. Super service spør du meg :-)
Ble inspirert til å strikke dette da jeg så et flott et på strikketreffet i Bergen i slutten av april!

Her er bilder av sjalet (som mangler blokking på å bli helt ferdig - nytt bilde kommer senere):


fredag 5. oktober 2012

Mitt Missoni-inspirerte sofateppe er ferdig!

Nå er jeg litt fornøyd altså :-)

Mitt Missoni-inspirerte sofateppe som jeg startet på under strikketreffet i Bergen i slutte av april er endelig ferdigstrikket (det mangler litt trådfesting ennå, men måtte bare ta bildet med det samme!). Det har etterhvert blitt liggende som et innimellom-prosjekt da man kan bli en smule lei det samme mønsteret hele tiden...

Teppet veier ca. 410 gram og er ca. 100 x 190 cm. Garnet som er kjøpt hos Pickles (Abuelita 3ply Merino) er både mykt og varmt!
Jeg strikket på pinnenummer 5 og brukte SikkSakk-teppet fra Pickles som utgangspunkt, men endret mye. Økte bl.a. maskeantall mellom hver økning/felling fra 6 masker til 14 masker for å få riktig Missoni-utseende på stripene.

Og her er bilder av herligheten: