fredag 24. januar 2014

Grå flettelue

Nå går det mye i det samme her, men datteren til min kollega ønsket seg altså en grå flettelue etter min oppskrift, men med vanlig garndusk i steden for pelsdusk. Mammaen mente også at pelsdusken var litt for dyr til å gjenglemmes et sted ;-)

Jeg har brukt samme garn som på de beige fletteluene, nemlig Viking Alpaca Superfine som fungerer veldig bra til denne oppskriften. Resultatet blir også mykt og godt å ha på seg!

Det gikk med tre 50 grams nøster til lue og dusk og lua er strikket på pinnenummer 7.

Oppskriften finnes her :-)

 

onsdag 8. januar 2014

Nok en beige flettelue

Det har blitt noen eksemplarer av min egen oppskrift på flettelue det siste året!
Jeg strikket to hvite med pelsdusk som ble gitt i julegave til mine to supre svigerinner til jul i fjor. Så strikket jeg en beige til meg selv på vårparten i fjor med matchende pelsdusk. Før jul så oppdaget jeg at jeg hadde nok garn liggende til nok en beige flettelue og denne gangen ble det en vanlig garndusk i samme farge. Ble fint det også :-)

Det går med nesten 3 nøster med Viking Alpaca Superfine når man skal ha matchende garndusk.
PS: Jeg brukte en duskmaker i plast til å lage selve dusken, det er en genial innretning og dusken er ferdig på få minutter. Kan fåes kjøpt bl.a. på Viking Garn sin nettbutikk.

Lua havner i gavebunken, og blir til en heldig dame etter hvert!





fredag 3. januar 2014

Romjuls-sysler

Det ble som vanlig litt god tid i romjula også til hobbysysler!

Jeg fikk strikket nok en Puno-hals i dobbel perlestrikk i en vakker vinrød farge.
Jeg heklet et par lyktepynt som nyttårsgave til vår snille nabofrue.
Jeg startet på nok en Olive-genser, denne gangen til mamma. Hun kjøpte og valgte garn, hovedfargen er en mørkelilla BabyAlpafca fra BC Garn og kontrastfargen er et regnbuefarget garn fra Wollmeise kalt Regenbogen :-)

Her er bilder av det hele: