fredag 9. januar 2009

Selvsydd handlenett :-)

Nå er jeg skikkelig fornøyd. Jeg betrakter meg som en novise når det gjelder sying, men jeg har nå klart å sy mitt eget handlenett!! Det skal bli tre like til slutt, men mangler litt utstyr til å få ferdig de to siste. Det første er allerede testet ut på butikken og det tåler massevis av kilo med matvarer :-)

Her er bilder av det ferdige handlenettet:Jeg fulgte en oppskrift som ble vist på Martha Stewart show på TV, måtte skrive den ned i full fart! Der valgte de å stifte sammen nettet istedenfor å sy, men for at det skal tåle litt vekt så valgte jeg å sy mitt istedenfor.

Her er oppskriften som er både enkel og genial:
Du trenger: Påstrykningsvinyl (evt. kraftig vliselin for påstrykning) i samme størrelse som stoffet, stoff som måler ca. 55 x 100 cm. Kjettingtape/ducktape i hvit farge, håndtak i stoffbånd (samt strykejern og symaskin/stiftemaskin).

Klipp til stoffet og påstrykningsvinyl/vliselin. Bruk strykejern til å feste vinyl/vliselin på baksiden av stoffet (dette er for å stive opp stoffet). Legg stoffet med vrangen/baksiden opp, brett ned en kant på ca. 5 cm på den ene kortenden av stoffet. Fest hankene der du vil ha dem med knappenåler og sy så dobbel søm for å feste dem til stoffet. Brett ned kanten igjen på baksiden og fest kjettingtape over sømmene og bretten for å skjule disse. Gjør det samme på den andre kortenden.
Brett så stoffet i to med rettsidene mot hverandre. Sy en søm langs hver av sidene. Brett ut flikene som blir etter at sømmen er sydd og fest kjettingtape over for å skjule sømmen/flikene.
Vesken er nå med vrangen ut. Brett så et stort hjørne nederst på den ene sidesømmen. Sy en ny søm diagonalt over hjørnet ca. 11 cm fra selve hjørnekanten. Fest kjettingtape over sømmen for skjule den. Gjør det samme med den andre sidesømmen. Dette gjør at vesken får en bred bunn.
Deretter vrenger du vesken og den er klart til bruk.

Spør gjerne dersom du lurer på noe i oppskriften eller sjekk bildene for detaljer :-)

2 kommentarer:

mimouna sa...

Flott handlenett, mye kjekkere å bruke noe slikt enn plastposer med reklame på. Artig mønster, mye rart man kan lære av å se på TV. :o)

Hobbysjel sa...

Ja, dette nettet ble skikkelig stilig. Fint at du har lagt ut beskrivelsen på hvordan det er laget. Da kan jeg prøve meg på å herme jeg også:-)