tirsdag 22. desember 2009

Spiselige julegaver og julebakst

Jeg kjøpte KK sitt juleblad for en god stund siden, og der var det masse gode tips til spiselige julegaver og julebakst. Jeg fant alle oppskriftene som er med i dette innlegget der. Anbefales på det varmeste!
(Og jeg har ikke engang fått testet alle strikke- og hekleoppskriftene...).

Jeg lagde tre batcher med jordbærbalsamico (i prinsippet jorbærsaus med en dash balsamico), to som julegaver til noen i familien og en til oss selv. Jeg lagde også deilig hjemmelagd sjokolade med hasselnøtter i, en blandig av lys og mørk sjokolade. Det ble julegave til en i familien.



I tillegg ble det to sorter julebakst ( vi skal til foreldrene mine i jula i år, så mamma har bakt en hel del fra før av). Jeg prøvde meg på vaniljekaker (med mandler og mørk sjokolade) og brune pinner.
Begge delere ble kjempegode, så nå får jeg håpe det er litt igjen som vi kan ta med til foreldrene mine :-)



torsdag 17. desember 2009

Et par varmende julegaver...

Da har jeg fått tatt bilder av noen flere julegaver. Har jo strikket sitteunderlag og tova disse i vaskemaskina. Du finner oppskrift og mer info i et tidligere innlegg her i bloggen.

Nå er altså begge sitteunderlaga helt ferdige med et heklet håndtak øverst. De har blitt tykke, gode og varme. Er glad jeg valgte å strikke dem dobbel, tror de holder ut snø og vann litt bedre da!

Her er bilder av begge underlagene (har igjen lekt meg litt med PhotoScape - flott redigeringsprogram for bilder):



onsdag 16. desember 2009

Årets julekort!

Jeg liker jo å lage julekort selv og gjør det hvert år, men i år var jeg svært sent ute av en eller annen grunn... Kan nok være fordi de aller fleste julegavene er hjemmelagde i år ;-)

Når jeg hadde såpass lite tid på å lage julekort i år så ble det bare tre ulike varianter, alle over samme tema. Det ble ulike kors og naturpapir i forskjellige farger. Synes det gjorde seg med litt sølvfarga elisebånd på forsida. I år har vi sendt 23 julekort i alt til slekt og venner.

Her er bilder av julekortene:



tirsdag 8. desember 2009

Strikket hals og votter til gutt

Som dere har sett i et tidligere innlegg her så har jeg strikket et tøft herreskjerf i spreke farger. Jeg hadde litt garn til overs i alle tre fargene så jeg brukte det på strikke en hals og et par votter til en liten gutt på 4 år.
Det blir en del av julegaven hans i år.

Jeg pleier ikke å veie garn så ofte, men denne gangen kom det til nytte. Jeg beregnet ganske nøyaktig hvor mye garn jeg trengte til en hals og to votter. Jeg satt igjen med ca. 20 cm av hver farge når alt var strikket ferdig - iskald beregning eller flaks??

Oppskrift på halsen finnes på Drops Design her, og oppskrift på vottene finnes samme sted, her.
Her er hele settet:



Strikket sjal i Kid Silk

Bedre sent enn aldri er det jo noe som heter...

Jeg strikket et sjal med flott hullmønster på pinnenr. 3 i Kid Silk som var apriloppgave på skjerfalongen på Hobbyboden. Oppskriften er hentet fra Drops Design og du finner den her. Det ble nok ikke ferdig før i slutten av juni en gang. Jeg bestemte da at det skulle bli en julegave til en heldig dame, så da ble sjalet lagt på vent for blokking og bildetaking.

Nå har jeg da endelig fått fullført dette og her er bilder av det vakre sjalet:


mandag 7. desember 2009

Selvsydde gardiner, puter og duker

Da har jeg endelig fått tatt bilder av de nye tekstilene i stua vår (fikk forresten testet det nye kameraet vårt - en julegave til oss selv i år).
De er for hele vintersessongen, selv om fargene er veldig advent!

Det startet med at jeg begynte å bli en smule lei grønnfargen vi har hatt et par år nå...
Jeg kjøpte ferdige gardinhøyder som jeg så delte i to eller tre på langs for å få riktige mål til mine panelgardiner i stua. Det finnes stadig mindre ferdige panlegardiner å velge i nå - det går mest i ensfarget, en ekpseditrise sa også at det nok var litt på vei ut.
Så da blir det i hvert fall flere hjemmesydde gardiner her i huset!

Jeg fikk også nok stoff til å sy matchende puter og duker, så nå er det skikkelig lilla i stua vår :-)