søndag 28. februar 2010

Så er strikkejakken helt ferdig :-)

Da er strikkejakken som ble vist i et tidligere innlegg helt ferdig! Det passet i grunnen bra siden OL er ferdig i dag også, og det var for så vidt et OL-prosjekt...

I dag har jeg sydd sammen og festet på knapper og dampet jakken. Synes den ble veldig fin til slutt, og greide å få fargene til å skifte ganske likt på de to halvdelene.
Oppskriften er fra Drops design og den finner du her. Jeg strikket jakken i størrelse 6-9 måneder. Siden jeg strikket på litt tykkere pinner enn i oppskriften, så er den nok mer 9 måneder enn 6 (heldigvis!). Garnet jeg har brukt er det som står i oppskriften, nemlig Fabel fra Drops. Det er mykt og godt å strikke med, og det har fine fargevekslinger. Anbefales!

Her er bilder av den ferdige jakka:


torsdag 25. februar 2010

Artig utfordring...

Jeg har fått en morsom utfordring fra Hobbyugla!


Den er som følger:
1. Åpne SMS innboksen på mobilen din.
2. Hold inne "bla- knappen" mens du teller til fem.
3. den første setningen i meldingen du stoppet på skriver du inn som svar på på første sp.mål. Deretter holder du inne knappen mens du igjen teller til fem. Den første setningen i denne meldingen skriver du som svar på sp.mål 2. Osv...4. Send denne utfordringen til fem andre.

SO HERE WE GO :-)

* Hva sier du til sjefen din når du kommer for sent på jobb?

- Jeg har hatt en runde med influensa.

* Hva forbinder du med ordet husarbeid?

- Godt nyttår til dere også!

* Hva sier du når du er på et offentlig toalett, og du oppdager for sent at det er fritt for dopapir?

- Dreg heim no ;-)

* Hva sier du hvis du er vitne til at en gammel dame sklir å brekker lårhalsen?

- OK, kos deg :-)

* Du tar kjæresten din på fersken med den annen. Hva sier du?

- Det er egentlig sånn hele tida med små barn.

* Hva er din beste sjekkereplikk?

- Hei, og gratulerer med ny bil!

* Hva svarer du hvis din kjære spør: "Vil du gifte deg med meg?"

- Velkommen som ny bruker.

* Hva har du å si til ditt forsvar?

- Konserten i går var fantastic! ;-)

Jeg sender utfordringen videre til:

Hobbysjel
Felisi
Moan
Ihk Design

onsdag 24. februar 2010

Hemmelig venn-pakke for februar :-)

Har igjen meldt meg på Hemmelig venn på Hobbyboden. Der får man jo utdelt en hemmelig venn som man skal sende en fin pakke med hobbyting til, og så får man en pakke i posten selv fra en annen hemmelig venn. Alltid koselig med overraskelser i posten :-)

Denne gangen fikk jeg en flott pakke med to nøster Alfa-garn i vakker petroleumsgrønn farge og et stort nøste med svensk sokkegarn kalt Mellanraggi fra Järbo-garn i fine høstfarger. I tillegg så fikk jeg fem poser med ulike kaffe-drikker - alle med melk og sjokolade i - så det går nok ned på høykant (selv om jeg ikke drikker ren kaffe)!


lørdag 20. februar 2010

Strikketøy under arbeid...

Da har jeg blitt en liten OL-strikker jeg, også. Jeg pleier ikke å følge med så mye med vintersport lenger, men har fått med meg alle gullmedaljene til Norge så langt. Da er greit å ha et relativt enkelt strikketøy for hånden :-)


Dette ser kanskje litt merkelig ut, men det skal være halvparten av en strikkejakke til min kommende nevø. Han kommer i slutten av april!
Det er en fin oppskrift som jeg fant hos Drops Design: en vinkelstrikket jakke i Fabel og en fin strikkebukse i Drops Alpakka. Hver halvpart av jakken skal da brettes i to slik at de danner hver sin halvdel av jakken.
Den syes så sammen midt bak på ryggen og under armene og ned langs siden. Genialt spør du meg!

onsdag 10. februar 2010

Nok en herrelue...

Mannen min ble så betatt av herrelua jeg strikket her om dagen til kreftavdelingen på St. Olavs Hospital, at han ba meg pent om jeg kunne strikke en slik til ham også. Siden jeg sjelden strikker noe til ham, så var jeg ikke vond å be ;-)
Jeg startet på lua i går og ble helt ferdig nå i kveld så denne lua er rask å strikke. Samme oppskrift som herrelua i forrige innlegget, men med brun bunnfarge og grønne striper. Synes denne varianten ble kjempefin!

Her er bilder av lua på den fornøyde eieren:



mandag 8. februar 2010

Luer til kreftaksjonen for St. Olavs Hospital

Da har jeg fått strikket ferdig et par luer som skal være med i kreftaksjonen som en på Hobbyboden arrangerer for kreftavdelingen på St. Olavs Hospital. Som eksiltrønder blir jeg mer enn gjerne med på denne flotte aksjonen (jeg var også med i fjor da det gikk til Stavanger universitetssykehus)!

Jeg har strikket to luer så langt. En damelue i modellen kalt Odessa (som finnes inne på Ravelry) i hvit Mamsell (mykt og syntetisk garn). En herrelue i modellen Snug Garter Rib Cap (som finnes her på nettet) i brun og hvit EcoBomull. Det blir nok et par barneluer i tillegg, tenker jeg :-)
Her er bilder av begge luene: