søndag 13. januar 2013

Valdres strikkejakka endelig ferdig!

Min kjære husbond ønsket seg en Valdres strikkejakke høsten 2011 og jeg satte i gang med liv og lyst.
Jeg ble vel ferdig med selve strikkingen våren 2012, men så da til min store fortvilelse av selve bolen var ca. to størrelser for stor :-o
Det var vanskelig å måle underveis, men jeg forstod tegninga da det gikk med to ekstra nøster med garn... Prosjektet ble derfor lagt bort i påvente av oppklipping og fundering på hva som kunne gjøres for å få ned størrelsen.

Siden mannen i huset nylig fylte år, så bestemte jeg meg for å legge inn en sluttspurt rett før jul slik at han fikk jakken i en passende størrelse til bursdagen. Det greide jeg altså med et nødskrik!
Jeg måtte klippe opp først en gang, og så ta mål og klippe bort ca 10 cm brede remser på hver siden av midten foran. Deretter var det montering og sying av belegg, så alt skulle bli like vakkert også på innsiden ;-)
Jakken var fortsatt litt for stor, så det ble en runde i vaskemaskinen på 30 grader ullprogram med lett sentrifugering. Deretter ble den ganske passe!
Garnet er Peer Gynt som det stod anbefalt i oppskriften, men jeg synes at dette garnet siger veldig etter både håndvask og litt etter maskinvask. Er ikke så fornøyd med det. Er det andre som har lignende erfaringer med det garnet?

Her er i alle fall bilder av den ferdige jakka, både uten og med fornøyd eier:
6 kommentarer:

Hanne sa...

Flott jakke. Imponerende at du ikke mistet motet underveis og at du gjorde den ferdig. Det var virkelig verdt arbeidet da fordi den ble veldig fin :)

LindaE sa...

Du store tid for eit tolmod:-) Resultatet blei veldig fint!

Fru Helianthus annuus sa...

Hehe, skjønner at du har hatt motsatt problem av det jeg har hatt :) Hos oss blir løsningen: mannen må slankes. Uansett: imponerende verk! Jeg bøyer meg i støvet for ei slik jakke!

Petronella sa...

Skikkelig bra jobba - Jakken ble kjempefin :-)

wigdis sa...

Skal si du er tøff som tør å klippe bort så mye i et strikketøy. Jakka ble jo bare helt lekker. Nydelig mønster.

Barwitzki sa...

Garnet Peer Gynt jeg kjenner ikke, men jeg vil sa deg strikkejakken er deilig. Jeg elsker mønsteret. Jeg kan tenker meg du er veldig lykkelig med resultat nå. Hjertelige hilser sender deg Viola.